Asbestautorisation - en god ide!

Fordelene ved at blive autoriseret er mange. Fx. kan nævnes:

Der bliver mere arbejde til dig, der vælger at blive autoriseret, fordi nogle håndværkere fravælger autorisationen, og overlader opgaverne til de autoriserede. Men også fordi det bliver sværere for byggebranchens brådne kar at agere i markedet, så "deres opgaver" vil også gå til de autoriserede. Det samme gælder for almindelige private husejere, der ikke længere selv må udføre autorisationskrævende arbejde.

Færre virksomheder til at løse opgaverne giver flere opgaver og samtidig mulighed for at opnå bedre priser for det udførte arbejde.

Som autoriseret dokumenterer du, at arbejdet foregår efter gældende regler. De autoriserede opnår en større sikkerhed mod urimelige erstatningskrav, når man kan dokumentere, at arbejdet er udført korrekt.

Det bliver nemmere at rekruttere arbejdskraft, når man er autoriseret. Som autoriseret arbejder man løbende med kvalitetsforbedring og sikring af arbejdsmiljøet. Medarbejdere i byggebranchen vil hellere arbejde for dem, der gør tingene ordentligt og leverer kvalitet.

Uddannelseskrav til medarbejdere og fagligt ansvarlige bør føre til færre arbejdsulykker med asbest.

For samfundet er asbestautorisation en god idé, fordi:

Der er ca. 1 mio. ældre bygninger i Danmark, der indeholder asbest. Rigtig mange af dem står for renovering eller nedrivning i de kommende år. Dengang man begyndte at importere og anvende asbest i Danmark, steg antallet af asbestrelaterede kræftsygdomme i samme takt som asbestimporten steg - bare med 30-40 års forsinkelse. Det er 40-45 år siden, at man stoppede med at bruge asbest i dansk byggeri, og man havde forventet at sygdomskurven var knækket. Men det er den ikke endnu. I byggebranchen har man ikke vært gode til at bruge værnemidler, så man regner med at der i dag er ca. 1000 kræfttilfælde om året i Danmark pga tidligere asbesteksponering.

Så i lyset af den kommende renoveringsbølge med asbest - og for at forebygge en ny bølge af dødelige og invaliderende asbestsygdomme om 30 år, har man indført skrappere regler for arbejdsmiljøet og en autorisationsordning for at sikre kvaliteten og arbejdsmiljøet.

Byggeriets Kvalitetskontrol A/S
Ådalen 15
DK-6600 Vejen