Vejen til certificering og autorisation

Autorisation inden for kloak, VVS, el og asbest

Har du et gyldigt eksamensbevis fra kloakmester- eller installatøruddannelsen, og ønsker du at opnå autorisation? Herunder kan du se, hvad du skal gøre for at opnå den ønskede autorisation inden for enten kloak, VVS eller el.

  1. Du skal indgå en certificeringsaftale med Byggeriets Kvalitetskontrol. Det gør du ved at udfylde formularen på ”Bliv-kunde”-siden.
  2. Udarbejd dit kvalitetsledelsessystem (KLS), som sendes til os til evaluering og forhåndsgodkendelse. Hvis du allerede har udarbejdet dit KLS, kan du indsende det samtidig med, du melder dig til jf. pkt. 1.
  3. Når KLS-systemet er evalueret og opfylder alle krav, samt når faktura for evaluering og forhåndsgodkendelse ses betalt, indberetter vi forhåndsgodkendelse til Sikkerhedsstyrelsen og sender rapport herom til dig.
  4. Når du er forhåndsgodkendt, kan du ansøge om autorisation ved Sikkerhedsstyrelsen. Du udfylder ansøgningsskemaer på dette link: Virksomhedsautorisation. I forbindelse med ansøgning skal der indbetales gebyr (pr. ansøgningsskema) til Sikkerhedsstyrelsen, før de behandler en ansøgning.
  5. Ca. et år efter forhåndsgodkendelsen skal du have det første auditbesøg. Når din virksomhed er endelig godkendt, udsteder vi et certifikat og meddeler godkendelsen til Sikkerhedsstyrelsen.

Du kan finde forkellige nyttige links til Sikkerhedsstyrelsen her.

Byggeriets Kvalitetskontrol A/S
Ådalen 15
DK-6600 Vejen