Asbest

Støder du ind imellem på asbestholdige materialer på byggepladsen, bør du overveje en asbestautorisation

asbestfjernelse kræver beskyttelsesudstyr
Fjernelse af asbest kræver godt beskyttelsesudstyr

For virksomheder i byggebranchen, der støder på opgaver, som indebærer arbejde med asbest, er autorisation et lovkrav fra den 1. januar 2025. Autorisationen er relevant for mange virksomheder i byggebranchen - fx kan nævnes: nedrivere, kloakmestre, tømrere, isolatører, murere, taglæggere entreprenører m.fl. Vælger du ikke at få autorisation, skal du hente assistance hos en autoriseret virksomhed, hvis du støder på asbest efter den 1. januar 2025.

I Byggeriets Kvalitetskontrol er vi klar til at certificere dig, så snart du selv er klar til det.

Lovgivningen er på plads, og autorisationsordningen bliver stort set magen til den, som gælder på el- VVS- og kloakområdet - men med en tilpasset udgave af kvalitetsledelsessystemet og tilhørende bilag.

Der er krav om uddannelse for at opnå autorisation. De folk, der skal arbejde med asbest, skal have et sikkerhedskursus og den, der skal være fagligt ansvarlig, skal ud over sikkerhedskurset også have et supplerende 2-dages kursus særligt for fagligt ansvarlige. Kurserne udbydes af AMU-centre og tekniske skoler. Du kan finde ud af hvor og hvornår ved at søge på www.voksenuddannelse.dk. Vil du autoriseres, anbefaler vi, at du hurtigst muligt melder dig og dine folk til kurserne, for vi tror, at adgangen til kurserne kommer til at udgøre en flaskehals. Og kurserne er nødvendige, for at søge autorisationen.

Du kan læse mere om processen - fra du tilmelder dig en kontrolinstans til autorisationen er i hus.

Vil du autoriseres?

Vi er klar til at tage imod dig allerede nu. Så hvis du vil have autorisation, kan du allerede nu tilmelde dig Byggeriets Kvalitetskontrol som kontrolinstans. Det gør du her. Det koster ikke noget at blive meldt til. Vi opkræver ikke oprettelsesgebyrer eller årsgebyrer for at være tilknyttet os. Hos os betaler du kun for de ydelser, du gør brug af.

Hent en kortfattet trin-for-trin vejledning til autorisation her som pdf.

Derudover har vi besluttet at give rabat på certificeringen, hvis du er skrevet på interesselisten, og senere vælger at blive asbestcertificeret. Er du skrevet på interesselisten, skriver vi til dig, når der er relevant nyt på området.

Skriv dig på listen og få info på e-mail

Venteliste til asbestcertificering
Byggeriets Kvalitetskontrol A/S
Ådalen 15
DK-6600 Vejen