Vores historie

1998

Kloakbranchen bliver varslet, af det vi i dag kender som Sikkerhedsstyrelsen, om ændringer i autorisationslovgivningen, der betød, at man fremover skulle underlægges tredjepartskontrol.

2000

Klaus Ising Hansen, der dengang var ansat på AMU Center Vest, gik i gang med at oprette en kontrolinstans på AMU Centret, som blev godkendt i år 2000

2001

BYG ønskede at starte en kontrolinstans, som kunne lave godkendelser af kloakmestrene til fair og lavere pris end markedet kunne præstere. Man henter Klaus Ising Hansen fra AMU Center Vest ind til opgaven. Kloakmestrenes kontrolinstans blev oprettet og godkendt som kontrolinstans i 2001. Johs Pedersen, der også kom fra AMU Center Vest kom med.

2003

I overgangsperioden, hvor kloakmestrene skulle finde kontrolinstans blev udnyttet. Klaus og Johs holdt introkurser for knap 2000 kloakmestre i hele landet. Faxmaskinen glødede med tilmeldinger, i takt med fristen i 2003 nærmede sig. I 2003 blev endnu en auditor og en halvtids kontordame ansat.

2004

VVS ́erne blev omfattet af kravet om tredjepartskontrol. Kloakmestrenes Kvalitetskontrol blev godkendt som kontrolinstans for VVS ́erne.

2006

Virksomheden voksede. Daværende direktør, Michael H. Nielsen besluttede, at der skulle en anden direktør til. Klaus Ising Hansen blev direktør. Kontoret i Vojens skulle lukkes, og virksomheden flyttede til Vejen. I 2007 kom endnu et forretningområde til: Styret boring og gennempresning.

2008

El-installatørerne skulle nu også underlægges tredje-partskontrol. Samtidig skulle konsulenter, der arbejdede med Energimærkeordningen, ISO 9001 certificeres i kvalitetsstyringssystemet. Samme år blev Kloakmestrenes Kontrolinstans godkendt som kontrolinstans for el-installatørerne og akkrediteret af DANAK som kontrolinstans for ISO 9001 på Energimærkeordningen.
Da Kloakmestrenes Kvalitetskontrol nu havde mange andre forretningsområder end kloakområdet, skiftede man navn til Byggeriets Kvalitetskontrol.

2009

Byggeriets Kvalitetskontrol blev kontrolinstans for GVK - Gulvbranchens Vådrumskontrol. Samme år flyttede virksomheden i større lokaler.

2011

I perioden 2011-13 kommer to nye forretningsområder til, da Byggeriets Kvalitetskontrol bliver godkendt kontrolinstans for Tæthedsmåling af bygninger og termografering af el-tavler efter DBI retningslinje 010-2.

2013

I 2013 købte Byggeriets Kvalitetskontrol de jydske el-installatører ud af kundeporteføljen fra kontrolinstansen ”Ingeniør Team ApS”. Dermed kom ca. 300 nye kunder til.

2020

Den 1. september 2020 fusionerede Dansk Byggeri med Dansk Industri. DI blev ny ejer af Byggeriets Kvalitetskontrol. Klaus Ising Hansen vælger at fratræde som direktør. Morten Nørgaard bliver ansat som ny direktør. Tidligere direktør Michael H Nielsen indtræder som formand i bestyrelsen. Klaus Ising Hansen fortsætter som lead auditor i Byggeriets Kvalitetskontrol.

i dag

I dag er vi 16 ansatte i Byggeriets Kvalitetskontrol, der servicerer ca. 3000 kunder med audits, certificeringer og kurser inden for et bredt udsnit af fagområderne inden for byggerierhvervene. Idag arbejdes målrettet på udvikling af nye produkter, kurser og services for eksisterende og nye kunder.
Byggeriets Kvalitetskontrol A/S
Ådalen 15
DK-6600 Vejen