Rottespærremontørkursus

Bliv certificeret rottespærremontør

Byggeriets Kvalitetskontrol udbyder certificeringskurser til dig, der skal arbejde med montering og servicering af rottespærrer. (Bemærk: Tilmelding nederst på siden.)

På kurset lærer du om

  • Lovgivning og andre relevante vejledninger og standarder af betydning for forebyggelse og bekæmpelse af rotter
  • Rotters biologi og adfærd, samt udnyttelse og ophold i afløbssystemet
  • Smitterisiko med fokus på Weils syge og andre rotterelaterede sygdomme samt personlige værnemidler
  • Typer af rottespærrer, deres virkemåde, anvendelse, drift og vedligeholdelse, herunder begrænsninger i deres anvendelse
  • Svagheder i afløbssystemet i relation til rotter
  • Forebyggelse og fejlfinding i afløbssystemer ved brug af røgprøve og TV inspektion
  • Tegn på rotter i forbindelse med afløbssystemer og omgivelser

Dit udbytte af kurset

Du bliver undervist af en af branchens mest erfarne undervisere, og du får kompetencer til lovligt at installere og vedligeholde rottespærrer. Du bliver klogere på rotters biologi, adfærd, og de risici der er forbundet med forekomst af rotter, samt hvordan du konstaterer rotters tilstedeværelse i afløbssystemerne. På kurset møder du andre professionelle, der arbejder med kloakker og rottesikring, så du har rig mulighed for at netværke og udveksle erfaringer med de øvrige deltagere på kurset.

Deltagerforudsætninger

For at få rottespærrecertifikatet skal du være uddannet anlægsstruktør/kloakrørlægger eller kloakmester. Kurset er godkendt af Miljøstyrelsen, og afsluttes med en prøve. Består du prøven, bliver du certificeret rottespærremontør. Med certifikatet i hånden er du klar til lovligt at arbejde med rottespærrer, hvis du samtidig er ansat i en autoriseret kloakmestervirksomhed.

Har du ikke de krævede uddannelser til at opnå certificering, kan du stadig deltage på kurset. Du vil så få et deltagerbevis, hvis du består prøven. Deltagerbeviset giver ikke rettighed til at arbejde med rottespærrer, men kan konverteres til et certifikat, hvis du senere fremsender dokumentation for bestået uddannelse.

Varighed og pris

Kursets varer en dag fra 9.00-16.00 og koster kr. 1.495,- + moms. Vi afholder et kursus i Jylland og et kursus på Sjælland, når vi har tilmeldinger nok. Så mangler du rottespærremontør-certifikatet, så skriv dig på ventelisten. Vi tager maksimalt 25 deltagere ind på kurset, så hvis du vil være sikker på en plads, så udfyld formularen nedenfor, og kom på listen med det samme.

TILMELDING til VENTELISTE vedr. Rottespærremontørkurser

Der er p.t. ikke fastsat dato for de næste rottespærremontørkurser, da disse først afholdes når der er kursister nok på vores venteliste. Vi har en venteliste i Jylland og en på Sjælland - Du kan tilmelde dig begge lister, hvis du vil.

Når der er tilmeldinger nok til at vi kan afholde et kursus, får du/I mail med oplysning om tid og sted.
Først herefter skal du give bindende svar, hvis du ønsker at deltage på kurset.

OBS: Vær opmærksom på, at kurset afsluttes med en prøve og certificeringen kræver, at du er uddannet kloakmester, anlægsstruktør eller kloakrørlægger. Du skal fremvise dokumentation for uddannelse for at få certifikatet - SÅ MEDBRING DINE UDDANNELSESBEVISER PÅ KURSUSDAGEN - HVIS DU VIL HAVE CERTIFIKATET MED HJEM SAMME DAG.

Venteliste - Rottespærremontørkurser

Klik på + for at tilføje flere deltagere

Byggeriets Kvalitetskontrol A/S
Ådalen 15
DK-6600 Vejen