Bliv certificeret rottespærremontør

rottespærremontør kursus rottespærre certificeringskursus

Tag på kursus og få certifikat

Byggeriets Kvalitetskontrol udbyder to kurser om året - et i Sorø og et i Sabro ved Aarhus. Kurset er godkendt af Miljøstyrelsen, og er for dig, der skal arbejde med installering og vedligeholdelse af rottespærrer. Hvis du vil udføre den type arbejdsopgaver, skal du have certifikat.

Dit udbytte af rottespærremontørkurset

Du bliver undervist af en af branchens mest erfarne undervisere, og du får kompetencer til lovligt at installere og vedligeholde rottespærrer. Du bliver klogere på rotters biologi og adfærd, og de risici der er forbundet med forekomst af rotter, samt hvordan du konstaterer rotters tilstedeværelse i afløbssystemerne.

På kurset møder du andre professionelle, der arbejder med kloakker og rottesikring, så du har rig mulighed for at netværke og udveksle erfaringer med de øvrige deltagere på kurset.

Test og certifikat

Kurset afsluttes med en test. Består du testen, bliver du certificeret rottespærremontør og får certifikatet med dig hjem allerede samme dag. Med certifikatet i hånden er du klar til lovligt at arbejde med rottespærrer, hvis du samtidig er ansat i en autoriseret kloakmestervirksomhed og lever op til uddannelseskravene, som er beskrevet længere nede.


Kursusindhold

  • Lovgivning og andre relevante vejledninger og standarder af betydning for forebyggelse og bekæmpelse af rotter
  • Rotters biologi og adfærd, samt udnyttelse og ophold i afløbssystemet
  • Smitterisiko med fokus på Weils syge og andre rotterelaterede sygdomme samt personlige værnemidler
  • Typer af rottespærrer, deres virkemåde, anvendelse, drift og vedligeholdelse, herunder begrænsninger i deres anvendelse
  • Svagheder i afløbssystemet i relation til rotter
  • Forebyggelse og fejlfinding i afløbssystemer ved brug af røgprøve og TV inspektion
  • Tegn på rotter i forbindelse med afløbssystemer og omgivelser

Krav til uddannelse for at få certifikat

For at få rottespærrecertifikatet skal du være uddannet anlægsstruktør/rørlægger eller kloakmester.

VIGTIGT: På kursusdagen skal du medbringe uddannelsesbevis(er) som dokumentation for gennemført uddannelse for at få certifikatet udleveret.

Hvad nu hvis du ikke har de fornødne uddannelser?

Har du ikke de krævede uddannelser til at opnå certificering, kan du stadig deltage på kurset. I stedet for certifikat får du et deltagerbevis, forudsat du består testen. Deltagerbeviset giver dig ikke rettil at arbejde med rottespærrer, men du kan få det konverteret til et certifikat på et senere tidspunkt, hvis du gennemfører den krævede uddannelse og fremsender dokumentation herfor.

Hvor lang tid tager kurset og hvad koster det?

Kurset varer en dag fra kl. 9-00-16.00 og koster kr. 1.495,- + moms. Prisen inkluderer materialer og fuld forplejning på dagen.

Sådan bliver du meldt til

Kursusdatoer er ikke planlagt forud. Vi opretter kurset, når vi har deltagere nok. Så ved tilmelding skriver du dig på en venteliste. Vi tager maksimalt 25 deltagere ind på hvert kursus efter "først til mølle"-princippet. Derfor er det en god idé, at du tilmelder dig ventelisten allerede nu, så du er sikret en plads.

Skal jeg i forvejen være tilknyttet Byggeriets Kvalitetskontrol for at komme med på kurset?

Nej. Du behøver ikke være tilknyttet Byggeriets Kvalitetskontrol for at komme med på kurset. Men vi bliver glade, hvis du besøger vores hjemmeside og tjekker den vifte af services, vi kan tilbyde dig, hvis du vælger os  som kontrolinstans. Vi er Danmarks førende kontrolinstans på kloakområdet og servicerer ca. 70 procent af de danske kloakmestre med certificering, svartjeneste, kurser, KLS-skabeloner og vejledning.

Byggeriets Kvalitetskontrol A/S
Ådalen 15
DK-6600 Vejen