Bliv VE-godkendt hos os

Flere kunder og flere opgaver

Med en VE-godkendelse får du adgang til de kunder, der søger tilskud, når de køber en varmepumpe. Er du ikke VE-godkendt, vil mange kunder aldrig opdage, at du kan montere og installere en varmepumpe, da en betingelse for at få tilskud til varmepumpe er, at kunden bruger en godkendt installatør eller montør.

Kom på Energistyrelsens positivliste

For at blive VE-godkendt skal du have gennemført et godkendt VE-kursus på den type VE-anlæg, du arbejder med - fx varmepumper. Med uddannelsesbeviset i hus, kan du søge om godkendelse hos os. Det er ikke svært at blive godkendt. Det kræver at du bliver tilknyttet en kontrolinstans - fx Byggeriets Kvalitetskontrol - og udarbejder et kvalitetsledelsessystem (KLS). Når du har udarbejdet dit KLS kan du søge om forhåndsgodkend- else og komme i gang.

Byggeriets Kvalitetskontrol hjælper dig

Hvis du vælger at blive tilknyttet Byggeriets Kvalitetskontrol, hjælper vi dig i gang. Vi stiller stiller gratis KLS-skabeloner til rådighed, og er ikke længere væk end telefonen, hvis du har brug for vejledning. Vi laver også workshop-dage for dig, der vil være selvstændig, hvor du kan komme i gang med registrering af CVR-nummer og få råd og vejledning til at komme i gang med dit KLS.


Jeg har ikke noget VE-uddannelsesbevis? Hvad gør jeg?

Hvis du ikke har taget en VE-uddannelse, kan du sende en e-mail til rea@byggekvalitet.dk med dine kontaktoplysninger. Vi forsøger at samle deltagere sammen, så vi har nok til, at vi kan få et hold startet op hos en udbyder af varmepumpekurset. Så tøv ikke med at skrive en mail, hvis du er faglært inden for el-, vvs eller har anden relevant faguddannelse og samtidig har 2 års relevant erhvervserfaring. Et varmepumpekursus indebærer ca. 4-5 hele dage med undervisning.

Når du har taget VE-kurset, kan vi hjælpe dig videre i forløbet med at blive godkendt.

Har du brug for mere information, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 72 16 01 10 eller skrive en e-mail til bk@byggekvalitet.dk

Hvad er Energistyrelsens positivliste - og hvorfor er det en god ide, at jeg kommer på listen?

Positivlisten er en liste over godkendte VE-montører og -installatører. For at komme på listen skal du have den fornødne uddannelse i form af et VE-kursus, som passer til den/de typer anlæg, du monterer. Du skal endvidere kunne dokumentere, at du arbejder professionelt med kvalitetsstyring. Det viser du ved at være tilknyttet en kontrolinstans, der certificerer/godkender dit KLS-system og kommer på periodiske kontrolbesøg (audit) ude i din virksomhed, hvor vi kontrollerer, at du bruger og vedligeholder dit KLS-system korrekt. Når en kunde ønsker at købe en varmepumpe og få tilskud til opsætningen af den, er det et krav, at kunden får den sat op af en godkendt montør/installatør. Kunden kan finde de godkendte montører/installatører på Energistyrelsens hjemmeside, i forbindelse med de søger tilskud. Hvis du ikke er på positivlisten, er der rigtig mange varmepumpekunder, du aldrig kommer i nærheden af, da de vælger direkte fra positivlisten, hvem der skal sætte deres varmepumpe op. Du får altså adgang til væsentlig flere kunder, hvis du er på Energistyrelsens liste over godkendte VE-montører/installatører.

Bliv tilknyttet Byggeriets Kvalitetskontrol

Byggeriets Kvalitetskontrol er din uvildige kontrolinstans. Vi arbejder fordomsfrit og grundigt med vore kunders kvalitetssystemer og godkendelser. Vi er rigtig gode til at hjælpe mindre håndværksvirksomheder i gang med deres kvalitetsarbejde. Vi sætter en ære i at være uvildige, og vi ønsker, at du som kunde får noget for dine penge, når vi er på auditbesøg. Vores mål er, at du bliver lidt bedre, hver gang vi har været på besøg. Derfor kommer vi med forbedringsforslag og rejser de afvigelser, der evt. dukker op, når vi er ude hos dig. Over tid betyder det, at du får fintunet dit kvalitetssystem, mens du er kunde hos os. Dit KLS-system er vigtigt, den dag du møder en utilfreds kunde eller der er opstået en skade på anlægget, og du har behov for at dokumentere, at det arbejde, du har leveret, er i orden og udført efter reglerne.

Hvordan bliver jeg VE-godkendt?

Du tilmelder dig Byggeriets Kvalitetskontrol ved at udfylde tilmeldingsformularen på vores hjemmeside: www.byggekvalitet.dk/bliv-kunde/. Når du tilmelder dig skal du medsende dit KLS og en kopi af dit VE-uddannelsesbevis til os. Så tjekker vi dit KLS, og er det i orden, bliver du godkendt. Når vi har godkendt dig, indberetter vi godkendelsen til Energistyrelsen, som sætter dig på positivlisten. Har du behov for vejledning ifbm. udarbejdelsen af dit KLS, er du velkommen til at ringe til os på tlf. 72 16 01 10, så hjælper vi dig med evt. spørgsmål.

Du kan læse mere om godkendelsesprocessen på www.byggekvalitet.dk/ve-omraadet/

Byggeriets Kvalitetskontrol A/S
Ådalen 15
DK-6600 Vejen